Cadeau voor jou

Cadeau voor jou

PO20051017_0016Elk radioprogramma krijgt de luisteraars die het verdient.

Ik had de allerbeste. Nergens ter wereld luisterden luisteraars zo intens naar een radioprogramma als die van mij.

35 jaar lang heb ik die uitzendingen gemaakt. De reacties waren ontroerend. Lees ze maar hieronder. Dan begrijp je waarom ik af en toe een traan moest wegpinken.

Ik heb altijd een soort radio gemaakt dat de jaren zou moeten doorstaan. Geen behangradio, geen kranten waarin morgen de vis wordt verpakt.

Vandaar dit cadeau. Een verzameling radioprogramma’s vanaf 1978, waar je vanaf nu naar kunt luisteren wanneer je maar wilt. Heb vooral geen haast, deze site gaat niet meer weg!

Kies op je gemak een programma, en ga lekker comaluisteren de komende uren. Want er is genoeg.

Een cadeau voor jou, trouwe luisteraar!

 

 

Radioliefde

–          Deze man kan schilderen en illustreren en de mooiste tekeningen, aquarellen en voorstellingen te maken met radio! Een echte magiër. – Rob Ackermans 

–          Vijf jaar na het overlijden van Elvis besteedde Peter van Bruggen een complete uitzending aan het leven van the King. Dat was zo mooi, zo indrukwekkend! Ik voelde wat Elvis gevoeld moet hebben, deelde zijn verdriet en geluksmomenten en toen Peter afsloot met Elvis’ versie van ‘my wat’, was ik in tranen. Een voorbeeld van wat het Weeshuis van de Hits, Peter en Morrison, met je konden doen. Peter en Morrison, dank voor zoveel mooie radio uren. Gr, Klaas

–          Wonend in dezelfde plaats als Peter vroeger, ‘ken’ ik hem persoonlijk door destijds wederzijdse kennis Wim van Londen. Later in Zutphen nog bij hem thuis geweest. Met afstand de beste presentator op de radio met de mooiste stem. Weeshuis, breakfastclub en Route du Soleil jarenlang gevolgd. Helaas komen mooie dingen altijd te vroeg tot een einde. Een icoon van de radio is gestopt! – Wim Bieckman

 –          Stukken tekst van jingles van het Weeshuis ken ik uit mijn hoofd.. Radio van Peter van Bruggen is ‘schilderen met geluid’. Ik heb heel wat extra rondjes gereden met Route du Soleil op de radio, toch overheerst het ‘afscheid van mijn jeugd gevoel’.. – Marie Claire van Damme

 –          Radio zal niet meer hetzelfde zijn… Geniet van waar je nu bent, en geluk in de toekomst! – Robbert Bax

–          Bedankt! Dankuwel!! Top radio maakt u, van GENOTEN!! Dit was de eerste zomer na 15 jaar zonder Route du Soleil, pfff. Gelukkig was het weer goed, maar wat een GEMIS!! – Grieteke de Leeuw

–          Peter van Bruggen is voor mij,  als amateur-radiomaker, een grote inspiratie geweest. Hij behoort tot de zeldzame categorie van presentatoren voor wie het verhaal, en de taal waarmee dat verhaal wordt verteld, met zoveel aandacht en nauwkeurige voorbereiding centraal staat. Soms vergde dat veel concentratie van je als luisteraar, maar dat was altijd de moeite waard. – Jeroen Bijl

–          Eigenlijk wil ik gewoon blijven geloven in de de geweldige avonturen en gesprekken, zonder te weten dat ze uit het hoofd van 1 man komen! – Patricia

–          Nu ik Morrison en Peter van Bruggen terug hoor, smelt ik weer helemaal. Ik wil het terug, ik wil een CD, ik wil een poëtisch boekje maken met muziek en teksten. Dit mag niet verloren gaan, ik wil dat mijn kleinkinderen dit nog eens kunnen beleven. Die positieve uitstraling van dit programma en ook dit onderwerp gaat als een olievlek de wereld bestormen, naast de hemel. – Fransje Smit

–          Dat ik de live-box van Bruce Springsteen heb gekocht (een flinke hap uit mijn studentenbudget!) was toen onder andere aan het enthousiasme van Morrison te danken. Hartelijk dank voor heel veel uren luisterplezier! – Gerard van de Kuilen

–          In de jaren 80 woonde ik alleen met mijn zoon van twee jaar en we luisterden altijd samen naar Weeshuis van de Hits. En wat Morrison meestal zei werd het avondgebedje van mijn zoon. Het ga je goed Peter en geniet van de dingen van de dag! – Macque van der Water

 –          Wat mij betreft mag je een boek maken met al dit soort verhalen, of een luisterboek. Het ga je goed, ik hoop nog mooie producties van je te horen/lezen! Met vriendelijke groeten, ook aan Morrison, Rick Slagter

 –          Vanuit Uden willen ook wij Peter van Bruggen vertellen dat we hem en zijn programma’s enorm zullen missen! Wij, de kinderen én de kleinkinderen, want die luisterden ook met net zoveel plezier als wij naar Route du Soleil. Dus, beste Peter van Bruggen, ga lang door met genieten van goede jaren en denk af en toe terug aan al het plezier dat je zoveel mensen hebt gegeven! – Familie Wennink

 –          Het is om te huilen, dat er pensioenleeftijd bestaat. Wat hebben we genoten. We zullen je missen, het beste voor de toekomst. – Rita van Dam

 –          Ook ik zou Peter van Bruggen hartelijk willen danken voor al die jaren uitzonderlijke radio die hij heeft gemaakt! Omstreeks 1981 is mijn ‘radioluistercarriere’ begonnen. Vanaf die tijd liepen voor mij de vertrouwde stem van Peter en de bijzondere verhalen als een rode draad door het plezier van luisteren naar de radio. Van harte gefeliciteerd met de welverdiende Marconi Oevreprijs! – Jolanda

 –          Je was de beste filmregisseur die er ooit op de radio heeft bestaan. De prijs is helemaal terecht. Zal je missen zoals ik het weeshuis en Morrison nog steeds mis. – Anton Rekke

 –          Ooit heb ik Route de Soleil ontdekt: wát een belevenis.. Ik kon alleen maar genieten van jouw beeldende verhalen en prachtige muziek, het was een mooie zomertijd. Verslavend! – Adrie de Groot

 –          Mijn Amerikaanse vrouw heeft, toen ze 25 jaar geleden hier kwam wonen, Nederland- en de Nederlanders leren kennen via de geijkte instituten: De bevroren Amsterdamse grachten, het Nederlands elftal dat Europees kampioen werd, etc. Maar ook de radio, met 2 absolute uitschieters; Frits Spits en Peter van Bruggen. Het is heel gek en onvoorspelbaar wat mensen leuk vinden in een andere cultuur, maar Peter was meteen een hit. Voor wat het waard is. – Bart Schoonenberg

 –          Even was ik je kwijt. En toen vond ik je terug op Radio2 met Route du Soleil. Je meeslepende, humoristische en vrije verhalen waren bewonderingswaardig om naar te luisteren, en hebben mij zeker geholpen om met een vrije en open blik de wereld in te kijken. – Kees-Jan van der Klooster

 –          Peter van Bruggen is de beste programmamaker ooit. Zijn stem is genoeg om gekluisterd te zijn aan de luidspreker. Blijf. blijf, blijf. Zonder Peter van Bruggen is radio dood. Niemand is onmisbaar behalve hij. – Berry Aarts

 –          Hij heeft me vele uren handwerk van de modeacademie doorgeholpen. In mijn eerste studentenkamer tijdens het geestdodende naaien van paspelzakken en toiles. En daar was het geluid van Platina en Peter; het was alsof ik een schat vond! – Suzanne van Soest

 

 

 

Share This

18 comments

 1. Ton Nobelen

  Dank je wel voor dit orachtige cadeau ik ben al weken aan het uitpakken en verbaas me telkens weer.
  Jouw programma’s waren/zijn van uitzonderlijke kwaliteit, gedegen uitgezochte feiten in een plezierige vertelling vormgegeven en met een mooie stem naar ons gebracht.
  Peter, nogmaals dank
  Ton

 2. Ton Nobelen

  Dank je wel voor dit prachtige cadeau ik ben al weken aan het uitpakken en verbaas me telkens weer.
  Jouw programma’s waren/zijn van uitzonderlijke kwaliteit, gedegen uitgezochte feiten in een plezierige vertelling vormgegeven en met een mooie stem naar ons gebracht.
  Peter, nogmaals dank
  Ton

 3. Leon Pijls

  Peter, wat een goudmijn vond ik net… Echt een schatkamer aan programma’s en korte items. Ik zat vrijdag in de auto naar je paas misère te luisteren en dacht “die wil ik nog ’s horen”. Vroeger deed ik dat met TDK cassettes maar ik ben blij met deze goudmijn die je voor ons aangelegd hebt. Hallo eik dag bisschop….

 4. Marco Sluis

  Legendarisch en echt ge-wel-dig…Peter bedankt voor deze geweldige radiotijd.

  Groet,Marco Sluis

  1. Regina

   Wat een mooi cadeau….Ik heb het net gevonden en ik vind het geweldig dat ik zoveel moois van toen gewoon nu opnieuw kan beluisteren! En hoewel ik nu op de i-pad luister en dat minder romantisch is dan vroeger met mijn radio en cassetterecorder vind ik het nog steeds heerlijk!
   Bedankt!

 5. Dennis de Bruijn

  Beste Peter.

  Ik wil je met dit berichtje heel erg graag bedanken..

  Allereerst voor de mooie site waarop je talloze uren radiogeschiedenis hebt bewaard voor de liefhebbers om terug te luisteren.

  Persoonlijk ben ik een groot fan van de fragmenten van de Breakfast Club.

  Ik was nog maar een ventje van 10 toen de club begon en 15 toen het tot groot verdriet stopte.

  Tijdens mijn schoolvakanties ging ik met mijn vader mee op de vrachtwagen waarin radio 3 altijd op stond. Het terug luisteren van de Breakfast Club fragmenten brengt me weer even terug in de vrachtwagen van mijn vader, waar ik als klein jongetje altijd graag naar jullie programma luisterde, toen het leven nog simpel was.

  Als groot fan van de club ben ik jou en Jeanne nooit vergeten en blijf wensen dat jullie ooit weer samen een soortgelijk programma mogen maken op eender welk radio station

  Dank voor alle mooie radio uitzendingen die jullie in mijn jeugd gemaakt hebben en dank voor je site waarop ik mij weer even in mijn jeugd kan wanen!

  Hartelijke groet van een groot fan.
  Dennis

 6. Ben Hessler

  Ik kan alleen alle hierboven geschreven reactie’s onderstrepen. Vandaag heb ik een enorme ontdekking gedaan door alles te vinden wat Peter heeft gemaakt. ik beschouw het als een grote schat. in het verleden
  heb ik door omstandigheden veel gemist en vaak alleen maar flarden op kunnen vangen.
  Ooit heb ik mijn familie gezegd dan als er bij mijn begrafenis iets voorgelezen gaat worden het alleen door Peter van Bruggen mag worden voorgelezen. Het vervelende hieraan is dat ik het dan zelf niet zou horen.
  Peter BEDANKT

 7. Vera Botman

  Vandaag doet onze dochter Menke haar examen geschiedenis en toen mijn partner vanmorgen de deur uitstapte vroeg hij op het allerlaatste moment en wanneer werd Ros Steward bij Dokkum vermoord. Dus ben ik gelijk gaan zoeken naar de tune van het weeshuis van de hits en kwam zo op uw pagina terecht. Ik ga zeker luisteren. Want dat waren prachtprogramma’s

 8. Monique Smit

  Hoi Peter,
  vandaag was ik op zoek naar een goede bekende van ons allebei en nu ben ik hier beland. Ik voel me een beetje als een ontdekkingsreiziger door de tijd heen.
  Ik zal je cadeau met aandacht uitpakken.
  Dank je wel!
  Groetjes, Monique

 9. Lucie Ardon

  Hallo Peter,
  het is zaterdagmorgen, heel vroeg, en na een ongelofelijk warme nacht zit ik te bedenken hoe mijn man en ik altijd hebben genoten van Route du Soleil. Het verhaal van Romeo en Julia schiet in mijn gedachten, ik heb zo vreselijk gelachen om de reactie van Fatima: “Alfa Romeo”.
  En nu zoekend op mijn I-pad kom ik alle programma’s van jou tegen. Wat een cadeau! Ik ben hier zo blij mee.
  Dank je wel voor alle leuke, mooie en hilarische momenten die ik dank zij jou heb mogen beleven.
  Groeten en liefs, Lucie

 10. Ben Hessler

  Beste Peter, omdat wij in de wintermaanden naar Spanje uitwijken en er met onze auto naar toe rijden, zou ik willen weten hoe ik o.a. route du soleil en de andere uit de schatkamer op, bv, een USB kunnen zetten. bij Midwinterdroom en Midzomernachtsdroom in Podcast is dit wel gelukt. het zou geweldig zijn om midden op onze tocht een verslag te kunnen beleven op de radio waar we zelf middenin zitten.
  graag een tip,
  vriendelijke groet,
  Ben

 11. george bookelman

  Elke zomer luister ik naar Route du Soleil, van 2000 t/m 2012. Wellicht is het mij niet eerder opgevallen, maar verdomme waar is aflevering 6 van 2000. Daar kan ik heel verdrietig van worden, want dit is het ultieme zomergevoel. Ik durf het bijna niet te vragen, maar heeft iemand deze twee delen wel?

 12. Joke Schoon

  beste peter, dank je wel voor je site met zoveel heerlijke radio, zomaar voor ons.

  ik vind poëzie meestal alleen maar a very complicated way of stating the obvious.
  die gedichten in elk geval, die hoogdravendheid, daar kan ik niks mee.

  maar jouw programma’s zijn echte poëzie. ja, ze staten the obvious: het vanzelfsprekende kleine geluk, al die mooie kleine momentjes die iedereen bijna achteloos beleeft, op reizen, tijdens ontmoetingen. zoveel mooie ervaringen, die op de achtergrond raken in het leven van alledag, dat steeds meer van zijn vanzelfsprekende geluksmomenten ontdaan wordt, dat steeds gecompliceerder wordt, steeds verder bedreigd door regels en controle, opgedrongen verdraagzaamheid die ontaardt in steeds meer onverdraagzaamheid. het simpele vanzelfsprekende geluk lijkt verdwenen, tenonder gegaan, alsof je het nooit beleefd hebt.

  maar in jouw programma’s komt het weer tot leven, op een herkenbare manier, bedrieglijk simpel, ontroerend en grappig. je hart gaat open, ach ja verhip, zo was het. zo voelde dat, zo klonk dat, zo rook het leven, dit deden we toen en daar waren we. gewoon bezig met niks en met jezelf, geen idee hoe gelukkig je was. weg van alles en iedereen. zonder smartphone, zonder constante druk en draad met het thuisfront en de rest van de wereld. onverwachte artiesten en vakantieliedjes die ik in geen 30 jaar gehoord heb, waarvan de tekst spontaan weer komt bovendrijven.

  hoe jouw programma’s the obvious, het kleine vanzelfsprekende, vergeten geluk, weer tevoorschijn toveren, dat is voor mij pure poëzie. ik word er zo blij van, de wereld is ineens weer een stukje mooier. puur genieten.

  heel veel dank en groetjes
  joke schoon

 13. Andien

  Vanmiddag kwamen vrienden van dochter en schoonzoon hier even op bezoek met hun zoontje…Morris! Zodra het jongetje (3 jaar) begon te praten kwam natuurlijk gelijk Morrison in mijn gedachten. Destijds was ik lid van het Weeshuis en had de 4 weeshuis-stickers in de vier hoeken op het achterraam van mijn eerste auto geplakt. Een rode Seat133, kenteken DR-14-PV (enige kenteken dat ik nooit ben vergeten).
  Via via (almighty goegel) kwam ik deze website tegen die nu bij mijn favorieten staat. Dank je wel Peter (en Ramon) voor toen en nu!

 14. Hedda Schueler

  hallo Peter,

  Allereerst en vooral heel veel dank voor dit prachtige cadeau en voor je bezieling! Ik weet niet in hoeverre je deze reacties nog leest, maar mischien kan jijzelf of anders een sitebezoeker mijn vraag beantwoorden. Ik ben tot nu toe tevergeefs op zoek naar de zes-delige reeks: Het uur van de waarheid en dan in het bijzonder de uitzending over Adolf Hitler uit 2019. Waar zou ik die, al dan niet tegen betaling, kunnen vinden? Alvast heel veel dank!

  hartelijke groeten, Hedda
  E-mail: h.m.schueler@casema.nl

 15. Hedda Schueler

  Worry Peter, nog een laatste vraag. Ik zou heel graag een donatie willen doen als dank voor je onbetaalbare cadeau! Ik krijg dit echter niet goed voor elkaar. Ik beschik niet over paypall en kreeg allerlei vragen en bleef in cirkeltjes ronddraaien met de invoervelden. Het feit dat ik blind ben en niet de allerhandigste op computergebied heeft hier wellicht ook iets mee te maken. Ik ben bang dat als ik verder ga met opnieuw alles in proberen te vullen dat ik per ongeluk iets doe dat mijn betaalveiligheid schaadt. Is er een andere manier om te doneren? Ik hoor het heel graag!
  lieve groeten, Hedda
  h.m.schueler@casema.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *